Uitlokkende factoren van stotteren zijn vaak stressgerelateerd. Te vergelijken met een emmer die vol loopt met druppeltjes. Wanneer gaat iemand beginnen te stotteren? De emmer loopt vol met druppels en dan heb je de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Dan stotter je.

Voor elke persoon die stottert zijn de druppels anders qua grootte, hoeveelheid, intensiteit enzovoort. Maar het komt altijd neer op een “teveel” aan bepaalde druppels of prikkels. Dit zorgt ervoor dat iemand in bepaalde situaties, in bepaalde periodes, bij bepaalde mensen, meer zal stotteren.

Minder stress, meer in balans

Het dragen van een magneetsieraad werkt ontprikkelend. Dit betekent dat er minder stress ervaren wordt en meer in balans zijn. Concreet houdt dit in dat (denk aan de druppels en de emmer) dat er minder druppels zijn die de emmer doen vol-, en dus overlopen. De druppels vallen als het ware niet meer in de emmer omdat ze er niet meer zijn of ze zijn véél kleiner. Hierdoor ervaar je minder stress. Hetgeen minder stotteren oplevert.

Tiziana Romagnoli is consulent bij Energetix sieraden en stottertherapeut in België.