Stotteren op het werk

Solliciteren, hoe doe je dat? Vermeld je wel of niet dat je stottert? Zijn er regelingen?

Stichting Support Stotteren neemt actief deel in de overkoepelende organisatie van alle patiëntenorganisaties. Deze overkoepelende organisatie heet "Ieder(in)".

Volgens het ProfielAcceptatie-onderzoek hebben mensen die stotteren ruim 30% minder kans op een baan. Vind je dat ook onacceptabel? Reageer op suggesties en breng jouw idee in!

Onder andere door inbreng van Stichting Support Stotteren is bij het debat over de participatiewet een motie aangenomen om te monitoren hoe de participatiewet uit gaat werken op mensen met een arbeidsbeperking die buiten de participatiewet vallen. Als stichting hebben we ons hier sterk voor gemaakt.

De zorg van Stichting Support Stotteren dat de participatiewet, onbedoeld, negatief uit kan pakken voor o.a. mensen die stotteren en een baan zoeken, is door het kabinet gehoord.

Je ziet een leuke vacature, qua werkzaamheden lijkt die vacature bij je te passen en je besluit te solliciteren. Vermeld je dan wel of niet in de sollicitatiebrief dat je stottert?

Dien je het stotteren eerlijk te vermelden en daarmee grote kans te lopen om niet uitgenodigd te worden voor een gesprek? Of, kun je stotteren op slimme manier benoemen, zonder dat het teveel opvalt?