De besloten groep van Stichting Support Stotteren met als thema “maak ervaringen bespreekbaar, stel verbeteringen voor” heeft haar 150e lid mogen verwelkomen!

Sociaal contact bij stotteren is belangrijk

Voordat mensen als lid worden toegelaten, worden er eerst een aantal vragen beantwoord. Zo mogelijk chat onze nieuwe moderator (David Meersman) kort vooraf om elkaar heel ongedwongen te leren kennen. Dit alles om de persoonlijke onderlinge band zo groot mogelijk te houden.

Voor deze speciale gelegenheid stelden we aan Gareth Walkom een aantal vragen, waarna er een leuk gesprek ontstond. 

Hoe ben jij bij de Facebookgroep van Stichting Support Stotteren gekomen?

Op de Facebook pagina 'Stuttering Community' vroeg Gareth naar de lokale liefdadigheidsinstellingen-/organisaties voor mensen die stotteren en iemand attendeerde hem op de groep van Stichting Support Stotteren.

Nieuwe leden vragen we nadrukkelijk om zichzelf (in een apart bericht) voor te stellen. Dit heeft hij als erg leuk ervaren. Het geeft de persoon de kans om voor het eerst te spreken, als ze dat willen. Een heel leuk gemeenschapsgevoel.

Dit is het doel wat we willen: Op social media kan je heel anoniem zijn. Maar om ervaringen te delen en voorstellen te doen, moet er een zekere mate van vertrouwen zijn.

Goed om ervaringen en meningen van stotteraars te lezen

Gareth woont sinds kort in Gent (België) en komt vanuit de VK. Mede daarom wil hij graag kennis maken met mensen uit België en Nederland. Vanuit zijn gedrevenheid is hij altijd geïnteresseerd in de meningen van mensen die stotteren.

Uiteraard zijn we benieuwd naar wat hij het liefst wilt veranderen of verbeteren in de Stotter Wereld. We treffen het! 

Stotter situaties oefenen met VR-tool

Het is Gareths ideaal om een VR-tool te ontwikkelen waarmee mensen stottersituaties kunnen oefenen. 

“Door mijn kennis in te zetten, wil ik de stotter wereld een instrument aanreiken, waarmee ze spreken kunnen oefenen in een volledig veilige virtual reality omgeving. Waar ze in hun eigen tijd kunnen werken aan hun eigen doelen, in elke situatie die ze maar willen. Ik ben al begonnen met het maken van deze tool!”

Een boeiende ontwikkeling waaraan ook jij kan meedoen